Dit is een recept uit het boekje 200 recepten voor cakes & koekjes, ik heb zelf de ingrediënten aangepast zodat het paleoproof is!
Ingrediënten:
300 gram amandelmeel
3/4 tl wijnsteenbakpoeder
75 gram kokosbloesemsuiker
50 gram palmsuiker
1 ei
50 ml ahornsiroop
220 ml amandelmelk
50 gram gesmolten roomboter
85 gram cacaonibs
75 gram pecannoten grof gehakt
Muffinvormpjes
Werkwijze:
- Smelt de boter in een pannetje en laat wat afkoelen
- Verwarm de oven op 180 graden en zet de muffinvormpjes in de vorm of op een rooster
- Doe het amandelmeel, wijnsteenbakpoeder en suikers in een kom en roer goed door
- Meng in een andere kom het ei, ahornsiroop, amandelmelk en gesmolten boter
- Voeg dit mengsel aan het meel toe en roer goed door
- Hak de pecannoten grof, en voeg samen met de cacaonibs aan het beslag toe
- Verdeel het beslag over de vormpjes en bak ze ongeveer 25/30 minuten. Af en toe even kijken of ze niet te droog worden (met cocktailprikker prikken en kijken)
- Af laten koelen en genieten maar!