Voor 8 grote of 16 kleine
Ingrediënten:
-
150 g extra pure chocola (72% cacao)
-
250 gram verse kokos in stukjes
-
100 g kokosolie
Bereidingswijze:
-
Doe de verse kokos samen met de kokosolie in de keukenmachine, en maal tot een fijne massa. Laat het mengsel opstijven in de koelkast of vriezer.
-
Smelt de chocolade met 1 theelepel kokosolie au-bainmarie (met kommetje in heet water).
-
Bekleed een snijplank met aluminiumfolie.
-
Maak van het kokosmengsel rolletjes (of andere vormpjes!) op de gewenste grootte.
-
Leg één rolletje op een vork of spatel met gaatjes en dompel deze onder in de gesmolten chocolade.
-
Even laten uitdruppelen boven de pan en dan voorzichtig terug op het aluminiumfolie plaatsen. Herhaal dit totdat alle rolletjes van een laagje chocola zijn voorzien.
-
Dek de plank voorzichtig af en laat de rolletjes opstijven in de koelkast of de vriezer tot dat de chocolade hard is geworden en breng op dezelfde manier een tweede laagje aan.
-
Eventueel kun je ze decoreren met zeer fijngehakte nootjes of krokantjes.
-
Laat de reepjes wederom opstijven in de koelkast.
Indien koel en luchtdicht bewaard zijn de reepjes nog ca. 1 week houdbaar.
(Bron: royal green)