Er zijn gewoon top recepten, daar is dit er een van! Komt van Eet goed, voel je goed.
Klik hier voor het originele recept.
Ingrediënten:
Voor de Pannenkoeken
- 135 gr kastanjemeel
- 2 eieren
- ½ tl natriumbicarbonaat
- ½ tl kaneel
- 250 ml kokosmelk
- rasp van 1 sinaasappel
- kokosolie
Voor de Pruimen
- pond pruimen, ontpit en in kwarten
- 2 el boter
- ¼ tl gemalen kardemom
- ½ tl kaneel
- scheut ahornsiroop of honing
Bereidingswijze:
- Doe de kastanjemeel, kaneel en bicarbonaat in een kom en maak een kuiltje in het midden
- Tik een ei in een schaaltje (voor geval dat het ei niet goed is) en giet het in het kuiltje, klop het los met wat van het meel en herhaal met het tweede ei
- Giet de kokosmelk scheutje voor scheutje bij het meel, terwijl je blijft kloppen of mixen
- Roer tot je een glad beslag hebt en roer er vervolgens de sinaasappelrasp doorheen
- Nu het beslag een kwartiertje laten rusten
- Smelt de boter in een pan tot deze begint te kleuren
- Roer de kaneel en kardemom erdoor en bak deze kort mee
- Haal de pan van de warmtebron en laat 10 minuten rusten
- Zet de pan dan weer terug op het vuur, verwarm de boter weer en bak de pruimen tot ze zacht zijn
- Roer er naar smaak wat ahornsiroop of honing door
- Smelt dan de kokosolie in een koekenpan
- Giet met een sauslepel 3 hoopjes beslag in de pan
- Wacht een paar minuutjes tot de pannenkoekjes van onder bruin gebakken zijn en van boven het beslag gestold is
- Keer ze om en bak de andere zijde ook bruin
- Serveer met de gebakken pruimen en eet smakelijk!
(Bron: Eet goed, voel je goed)