Dit recept kwam ik tegen bij Terrasana, klik hier voor het originele recept!
Ingrediënten:
200 gram pompoenpittenmeel (pompoenpitten malen in de keukenmachine)
2 handsinaasappels
1 el baking soda
appelazijn
3el kaneelpoeder
5 volle el gedroogde cranberries
1 groot ei
150 gram palmsuiker
Voor de garnering:
Lucuma poeder
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een kleine ronde hoge springvorm in met een beetje kokosolie.
Pel de sinaasappels en rasp de schil. Knijp het sap uit het vruchtvlees en snij het vruchtvlees in stukjes.
Voeg alles, behalve de baking soda en azijn, samen in een kom en meng tot een beslag. (dus ook het sap bijvoegen!)
Voeg de baking soda toe en schenk hier een klein beetje appelazijn bij. Je hoort het sissen en roer snel door het beslag.
Stort het mengsel in de springvorm en bak de taart in het midden van de oven gaar in ongeveer 35/40 minuten. Controleer tussentijds. Laat de taart GOED afkoelen. Dit maakt het harder en compacter.
(Bron: Terrasana, Monique van der Vloed)