Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
We maken ruimte in het magazijn, help je mee? Alles wat voorradig is heeft korting! 
filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Glutenvrij, suikervrij en Paleo!

Voor: ca. 22 - 24 plakjes

Makkelijk om in het weekend vooruit te maken. Snijd het brood dan in vieren, en doe de andere stukken in de vriezer en pak naar behoefte een dag van tevoren uit de vriezer.

Ingrediënten:
  • 6 grote eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el honing of 10 dadels, fijngemalen
  • 80 g roomboter, gesmolten
  • 110 g kokosmeel
  • 60 g amandelmeel
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • 2 grote rijpe en zachte bananen
  • 2 handjes rozijnen, kort geweekt
  • optioneel: vanillepoeder / extract of merg van een vanillestokje
  • 1 el wijnsteenpoeder
Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, plaats het rek in het midden.
  2. Vet een cakeblik van 28 cm met boter in.
  3. Doe de eieren in een kom met een beetje zout en klop ze luchtig met de hand of mixer.
  4. Prak de bananen fijn en doe ze samen met de dadels/honing bij de eieren.
  5. Doe de kokosmelk en roomboter erbij en mix goed door elkaar.
  6. Doe de kokosmeel en amandelmeel erbij en klop goed door.
  7. Voeg als laatste de wijnsteenpoeder erdoor en mix dit er snel en kort door.
  8. Spatel nog snel de rozijnen erdoor en zet het brood in de oven.
  9. Bak dit brood gedurende 40-55 minuten.
Tip: Je krijgt een hartig brood als je de honing en/of dadels weglaat en kruiden toevoegt.

(Dit recept komt uit het boek: Oersterk koken - Richard de Leth & Jolanda Dorenbos)


Weergave: