Weer zo'n heerlijk en makkelijk te maken recept van Oerkracht Voedingsadvies! Mmmm.......Klik hier voor het originele recept.
Ingrediënten:
- 60 gram kokosolie
- 75 gram ahornsiroop
- 60 gram witte amandelpasta
- 1 ei
- 2 el citroensap
- 125 gram amandelmeel
- Snuf zeezout
- 4 gram wijnsteenbakpoeder (ongeveer ¾ theelepel)
- 125 gram rozijnen
Tip: gebruik in plaats van rozijnen ook eens walnoten, studentenhaver of stukjes chocola voor de variatie!
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Vet een vierkante bakvorm in van 20×20 cm of neem een springvorm.
- Smelt de kokosolie en laat deze weer afkoelen totdat deze lauw is.
- Vermeng de kokosolie, ahornsiroop, witte amandelpasta, het ei en de citroensap. Klop dit kort door met een handmixer.
- Voeg de amandelmeel, zeezout en bakpoeder toe en roer dit snel tot een egale massa.
- Meng de rozijnen erdoor en giet het mengsel in de bakvorm.
- Bak in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar in de oven.
(Bron: Oerkracht Voedingsadvies)