Toprecept, ideaal voor brownievulling of om te garneren. Dit recept kun je bekijken bij Eet goed, voel je goed klik hier voor het originele recept!
Ingrediënten:
100 gram palmsuiker of kokosbloesemsuiker
50 gram cacaopoeder
60 ml water
1 el kaneel
Snuf
zout
300 ml kokosmelk
Vanille (extract of uitgeschraapt)
Bereidingswijze:
- Neem een steelpannetje en zet deze op je kleinste pitje.
- Doe hier de suiker, water, cacao, kaneel en zout in en roer dit op hoog vuur een paar minuten door.
- Voeg nu de kokosmelk toe en breng het aan de kook.
- Zodra het kookt, draai je het vuur laag en roer je het goed door.
- Laat het nu 20 minuten zachtjes pruttelen en roer regelmatig door om te voorkomen dat het aanbrandt.
- Je zult merken dat de saus snel lekker dik wordt. Blijf roeren met een garde om klontjes te voorkomen.
- Haal na 20 minuten de pan van het vuur en roer de vanille er door.
- Laat afkoelen en bewaar in een knijpfles (van mosterd of voor poffertjesbeslag).
- Dit is je karamelsaus! Bewaar het op een koele plaats.
(Bron: Eet goed, voel je goed - Heleen Quantrill)