Glutenvrij, suikervrij & Paleo!
Dit recept komt van Heleen Quantrill's blog Eet goed, voel je goed. Klik hier voor het originele recept.
Dit gerecht is snel te maken, ideaal om tussendoor even te doen als je je handen vrij hebt. De pannenkoekjes smaken zowel warm als koud erg lekker, en zijn ook makkelijk mee te nemen naar school of naar het werk.
De ingrediënten zijn ook te koop in de webshop, door met de muis op de producten te klikken ga je rechtstreeks naar de winkel toe.
Ingrediënten:
- 3 grote eieren
- 1 tl vanillepoeder of extract
- 2 el honing of ahornsiroop
- 150 gram amandelmeel
- 1/4 tl Keltisch zeezout
- 1/4 tl wijnsteenpoeder
- kokosolie of boter om in te bakken
- Water toe te voegen naar eigen inzicht (Het pannenkoekbeslag moet lobbig zijn, maar niet waterig of bijna koekjesdeeg)
Bereiding:
- Neem een ruime kom en kluts hierin de eieren, het water, de vanille en de honing of ahornsiroop.
- Voeg het amandelmeel, de zout en wijnsteenpoeder toe en roer tot het goed gemengd is.
- Smelt in een koekenpan de boter of kokosolie op een middelhoog vuur.
- Gebruik een eetlepel of juslepel om een beetje beslag in de pan te laten lopen.
- Er zullen kleine belletjes verschijnen in de pannenkoekjes. Zodra deze openbarsten, kun je de pannenkoek omdraaien.
- Als beide kanten goudbruin zijn, leg je ze op een bord.
- Herhaal dit met het overig beslag en voeg meer boer of kokosolie toe wanneer het nodig is.
Tip:
Amandelmeel is een zeer voedzaam product, rijk aan vitamines, mineralen en essentiële vetten. Dit zorgt ervoor dat je snel vol zit, maar het heeft ook een heerlijke smaak. Je kunt de vanille en het zoet in dit recept achterwege houden als je liever hartige pannenkoekjes hebt. Dan kun je bv zwarte peper of italiaanse kruiden toevoegen. Ook lekker met kaas!