Dit is een recept van Heleen Quantrill van Eet goed, voel je goed. Klik hier om naar het originele recept te gaan.
Ingrediënten:
1 reep pure (minstens 70%) chocola, in stukken
200 ml kokosmelk
1/2 el vanille extract
1 el agavenectar of ander zoet naar keuze
Bereidingswijze:
- Neem een steelpannetje en doe hier de kokosmelk en chocolade in.
- Zet het vuur op laag en blijf roeren.
- Zodra de chocola bijna gesmolten is, draai je het vuur uit.
- Nu roer je de vanille en het zoet er door.
- Neem vier kommetjes en verdeel het mengsel hier in.
- Laat wat afkoelen en zet in de koelkast.
- Het heeft minstens twee uur nodig om op te stijven, mijn suggestie is dat je dit de avond ervoor maakt. Bedek de kommetjes in dat geval met wat plastic folie om te voorkomen dat de mousse andere geuren uit de koelkast overneemt.
- Serveer met vers fruit, cacaopoeder of lekkere slagroom naar keuze!
(Bron: Eet goed, voel je goed - Heleen Quantrill)