Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
We maken ruimte in het magazijn, help je mee? Alles wat voorradig is heeft korting! 
filter_list

Filter

0
Onbeperkt
Dit recept spreekt mij ook heel erg aan! Gevonden bij oerkracht voedingsadvies, maar is van een gastblogger Marinka Bil klik hier voor het originele recept!

2-4 personen
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 el kokosolie
  • 1 ui, in dunne ringen
  • Handjevol fijn gesneden witte kool
  • Handjevol wortelrasp
  • 2 grote handen vol spinazie
  • 1 peer, zonder klokhuis, in blokjes gesneden
  • Handjevol rozijnen
  • 8 grote eieren
  • 100 ml kokosmelk
  • ½ tl zout
  • Peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  • Breek de eieren boven een kom, schenk de kokosmelk erbij, samen met het zout en wat peper naar smaak. Klop het geheel schuimig met een mixer.
  • Verhit de kokosolie in een ovenvaste pan en bak hierin de ui op middelhoog vuur glazig. Voeg de witte kool, wortelrasp, spinazie, peer en rozijnen toe en bak alles al omscheppend nog 3 minuten.
  • Giet het eiermengsel over de groenten en roer het gedurende 1 minuut zachtjes door elkaar.
  • Zet de pan in de oven en bak de fritatta in 15 minuten goudbruin en gaar.
  • Serveer de fritatta meteen, of laat hem even afkoelen voor je hem aansnijdt en verpakt om mee te nemen.

Variatietips:

  • Ui, rucola, zongedroogde tomaten, gerookte zalm, en wat pijnboompitten.
  • Gehakt, kerrie, zoete aardappelblokjes, peterselie en spinazie.
  • Courgette, aubergine, tomaten en Italiaanse kruiden.
  • Appel/peer en kaneel (er hoeft dan geen peper bij de eieren, en gebruik ook iets minder zout).
  • Banaan, vanille-extract en kokosrasp (geen peper bij de eieren, minder zout).
  • Kleine blokjes kip, tomaat, kleine broccoliroosjes en bieslook.
(Bron: Oerkracht voedingsadvies & Marinka Bil eet paleo)


Weergave: