Chiazaad heeft de eigenschap dat het gelei-achtig bindt. Ideaal om pudding mee te maken! Hier een recept wat ik heb gevonden op het internet bij http://www.gezondetips.nl. Klik hier voor het originele recept.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels Chiazaad
- 250 ml kokosmelk
- 1 banaan
- handje blauwe bessen
- geraspte kokos
- theelepeltje kaneel
Bereidingswijze:
- Doe de banaan en de kokosmelk in de blender en maak een gladde massa.
- Voeg nu de het chiazaad en kaneel toe, meng erdoorheen.
- Giet het mengsel in een kom, dek het af met plasticfolie en plaats het ongeveer 4 uur of een nacht in de koelkast.
- Het chiazaad gaat wellen in de kokosmelk en maakt de pudding stevig.
- Serveer de pudding met blauwe bessen en kokosrasp.
Tip: varieer met mango, sinaasappel, aardbeien of ander fruit.
(Bron: http://www.gezondetips.nl)