Dit is een heerlijk recept van keukenliefde.nl, klik hier voor het originele recept.
Ingrediënten voor 4 pers.:
- 2 (biologische) courgettes
- 3 el crème fraîché
- 3 el rucola pesto of eventueel gewone pesto
- 250 gram cherrytomaten
- 1 knoflookteentje
- 2 sjalotjes
- 200 gram gerookte zalm
- olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze:
- Pel en snipper de sjalotten en het knoflookteentje
- Halveer de cherrytomaten
- Fruit de sjalotten en knoflook aan in wat olijfolie op laag vuur, laat ze zacht worden maar niet kleuren
- Maak spaghetti van de courgettes met de spiralslicer en roerbak deze zachtjes in een koekenpan met een beetje olijfolie
- Roer de crème fraîché en pesto door de courgettespaghetti als deze klaar is en houd het gerecht warm
- Voeg de tomaten toe aan aan de sjalotten en knoflook en laat kort even meewarmen
- Breng op smaak met peper en zout
- Scheur de gerookte zalm in kleinere stukken en voeg toe aan de tomaten
- Zet het vuur uit en roer alles voorzichtig even door
- De gerookte zalm hoeft niet meer te garen, alleen even warm te worden in de saus
- Schep de pasta op borden en verdeel hierover de tomatensaus met gerookte zalm
(Bron: www.keukenliefde.nl)