Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
We maken ruimte in het magazijn, help je mee? Alles wat voorradig is heeft korting! 
filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Ingrediënten:

  • 1 pond vlees (kalfs- of lamsvlees)
  • 1 grote ui
  • 1 grote rode paprika
  • 2 tenen knoflook
  • 1 vleestomaat
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • ½ bosje verse koriander
  • 1 kopje olijfolie 
  • 1 afgestreken eetlepel komijn
  • 1 zakje saffraan
  • Zwarte peper
  • Paprikapoeder
  • Zout
  • Zakje gedroogde pruimen
  • 1 potje doperwten/wortelen
  • 1 kopje water

Bereidingswijze:

  1. Snijd het vlees in stukjes
  2. Pel de ui en snij deze in plakjes
  3. Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij in stukjes
  4. Hak de knoflook fijn
  5. Snij de vleestomaat in stukjes
  6. Was en snij de koriander
  7. Wel de gedroogde pruimen in water, kook ze even op en zet weg
  8. Laat de doperwten/wortelen uitlekken
  9. Bak het vlees in de olie bruin, doe de ui en knoflook erbij en laat even meebakken, dan de
  10. paprika, weer even bakken en dan de tomatenstukjes, tomatenpuree, ¼ koriander (de rest bewaren als het klaar is), komijn,
  11. saffraan, zwarte peper, paprikapoeder, zout en het water.
  12. Laten stoven, als het vlees gaar is de doperwten/wortelen erbij en het restant van de koriander
  13. 2 min. doorkoken en de stoofpot is klaar
Serveer dit gerecht met couscous, de pruimen eet men erbij (is echt een aanrader). Ook lekker om er sla bij te serveren.
 


Weergave: