Marjolijn van Oerspronkelijk heeft een superlekker en Paleo verantwoord recept voor Appel Beignets! Klik hier voor het originele recept, en kijk eens op hun leuke site voor nog meer inspiratie!
Nodig voor 7- 8 stuks:
Ingrediënten:
- 2 bakbananen
- 3 eetlepels kokosolie
- 1 eetlepel kokosbloesemsuiker (hoeft niet persé)
- 2 theelepels kaneel
- 2 appels
- 2 eetlepels kokosmeel
- sap van 1/2 citroen
Bereidingswijze:
- Schil de bakbananen (klik hier en zie hoe je dat eenvoudig kunt doen)
- Pureer de bakbananen met de kokosolie, 1/2 eetlepel kokosbloesemsuiker en 1 theelepel kaneel tot een glad en soepel deeg
- Schil de appels en gebruik een appelboor om het klokhuis te verwijderen
- Snijd de appels in ringen van ongeveer 1/2 cm dikte, en giet er wat citroensap over
- Schep de rest van de kokosmeel, kokosbloesemsuiker en kaneel op een plat bord en meng alles door elkaar
- 'Paneer' de appelringen door ze door het kokos-kaneel mengsel te halen
- Verwarm de oven voor op 175°C
- Bekleed een bakplaat met bakpapier
- Verdeel het deeg in tweeën (de helft is voor onder de appelringen en de andere helft voor er bovenop)
- Gebruik de eerste helft van het deeg om platte cirkels te vormen op de bakplaat met bakpapier. Gebruik een lepel die je bevochtigt in een glas met warm water, om het deeg uit te spreiden zonder dat het aan de lepel blijft plakken (zorg er voor dat er niet te veel vocht op het deeg komt)
- Leg de appelringen op de deegcirkels
- Dek de appelringen af met de andere helft van het deeg. Gebruik wederom een lepel die je af en toe in heet water doopt om het deeg om de appel te draperen
- Maak met de achterkant van een lepel een gaatje in het midden van de beignet, zodat het een echte appelbeignet wordt.
- Bestrooi de beignets met het restant van het kokos-kaneel mengsel
- Schuif de bakplaat met beignets in de oven en bak ze in ca. 35 minuten gaar en licht bruin
(Bron: http://oerspronkelijk.blogspot.nl/)