Weer een superrecept van Heleen Quantrill! Klik hier om naar het originele recept te gaan.
Recept goed voor 18 koekjes
Ingrediënten:
150 gram amandelmeel
30 gram cacaopoeder (of carob poeder als je liever geen cacao gebruikt)
1 tl wijnsteen bakpoeder
1/2 tl zeezout
50 gram palmsuiker
50 gram gesmolten
kokosolie
2 eieren
2 tl vanillepoeder
60 gram walnoten, gehakt
60 gram rozijnen of moerbeibessen
40 gram zonnebloempitten
Optioneel: 50 gram kokosrasp
Optioneel: 30 gram paranoten, gehakt
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170 graden, elektrisch
- Doe alle ingrediënten in een keukenmachine met messen of blender en maal even goed door.
- Neem een kleine ijsschep of twee eetlepels en schep balletjes uit het deeg.
- Plaats deze op een bakplaat met bakpapier, druk ze iets plat en bak de koekjes in 12 minuten gaar.
- Laat nog 10 minuten afkoelen in de oven, nadat deze is uitgezet, om ze iets na te laten garen.
Deze koekjes bewaar ik in een luchtdichte doos in de koelkast, maar je kan ze ook invriezen. Vries ze dan eerst apart in, voordat je ze bij elkaar in een doos doet. Dit voorkomt dat ze aan elkaar blijven 'plakken' en zo kun je er één per keer uithalen.
(Bron: Eet goed, voel je goed Heleen Quantrill)