Ook zeker de moeite waard om de site Paleo Principe eens door te spitten. Zo staat daar ook dit heerlijke recept! Klik hier om het originele recept te bekijken.
Ingrediënten:
- 40 gram kokosmeel
- 160 gram amandelmeel
- 25 gram fijngemalen walnoten of walnotenmeel
- 4 gram bakpoeder
- 1 eetlepel kaneel
- Optioneel: 1 theelepel cardemom
- Optioneel: ½ theelepel gember
- 150 gram roomboter
- 30 gram kokosolie
- 3 eieren
- 40 gram palmsuiker
- 60 gram ahornsiroop
- 200 gram geraspte wortel
- 75 gram rozijnen
- 75 gram gehakte walnoten
- Optioneel: extra vullling zoals; nootjes, gedroogd fruit, appel, zonnebloempitten, gojibessen, chiazaad enz. En het maakt eigenlijk niet uit hoeveel deze cake kan erg veel vulling hebben.
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Vet een springvorm of vierkante muffinvorm van ongeveer 22x22 cm in.
- Meng de kokosmeel, amandelmeel, fijngemalen walnoten, bakpoeder en de kruiden in een ruime kom.
- Smelt de roomboter samen met de kokosolie en laat afkoelen tot kamertemperatuur.
- Meng hier de eieren, palmsuiker en ahornsiroop door en mix het tot een egale massa.
- Voeg het meel mengsel bij het eiermengsel en roer alle klontjes eruit.
- Voeg de vulling toe en giet het geheel in je bakvorm.
- Bak voor ongeveer 40-45 minuten of totdat de cake gaar is.
(Bron: http://www.hetpaleoprincipe.nl/)