Handige broodvervanger en ideaal bij een glutenvrij en koolhydratenvrij dieet! Dit recept kwam ik tegen op facebook. Klik hier voor het originele recept.
Ingrediënten voor 2 wraps:
Curry Wraps:
1/2 kop bloemkool, in roosjes gesneden
2 eieren
1/2 tl. curry poeder
1/4 tl. zout
Knoflook kruiden Wraps:
Vervang 1 gehakt teentje knoflook en 3/4 tl. gedroogde kruiden (basilicum, oregano, tijm of combi) voor de curry poeder
Bereidingswijze:
-
Verwarm de oven voor op 190 graden
-
Doe de roosjes bloemkool in een foodprocessor/blender totdat ze een kruimel-achtige textuur vormen
-
Doe de bloemkool en 1/4 kopje water in een pan met een deksel en kook op matig hoog vuur gedurende 8 minuten gaar
-
Giet de bloemkool in een zeef en leg de bloemkool in een schone keukendoek en knijp alle overtollige water uit de bloemkool
-
Roer de overige ingrediënten samen de bloemkool in een kom
-
Maak nu twee dunne cirkels/rondjes op bakpapier
-
Druk het "deeg" aan met een spatel totdat het een mooi dun laagje is
-
De wraps moeten compact zijn, dus overal even dik en geen gaatjes zichtbaar zijn
-
Bak voor ongeveer 17 minuten tot ze droog en buigzaam zijn
-
Zachtjes losmaken en op een draadrek afkoelen zodat de bodem droogt en niet nat blijft Gebruik lichte vullingen of scheur in stukken om vulling mee op te pakken
Deze wraps zijn het beste geserveerd binnen een paar uur na het bakken.
Bron: http://empoweredsustenance.com