Mitch van Duuren is een echte Paleo goeroe ;-) en heeft dit heerlijke recept gepubliceerd. Kijk eens op hun site: http://www.paleo.nl/
Ingrediënten:
- 1 bloemkool
- 1 ei
- 2 theelepel pizza kruiden (of naar smaak meer of minder)
- 1 theelepel himalaya zout
- 100 gram geraspte geitenkaas
Bereidingswijze:
- Laat de oven voorverwarmen op 175 graden
- Maal de bloemkool in de keukenmachine fijn tot bloemkool "rijst"
- Breng de bloemkoolrijst in water (2-3 vingers hoog) aan de kook en laat het al roerend 3 minuten koken
- Giet het water af in een vergiet afgedekt met een notenzak of schone theedoek, anders gaat de bloemkoolrijst door de vergiet heen
- Laat de bloemkoolrijst afkoelen
- Met diezelfde notenzak of theedoek pers je vervolgens al het resterende water eruit totdat je een massa krijgt. Hoe meer water eruit gaat hoe knapperiger de pizza wordt
- Mix de bloemkoolmassa met de geitenkaas, pizzakruiden en zout samen in een kom
- Leg bakpapier op een ovenplaat en maak een hele platte pizzabodem van 2 tot 3 mm
- Zet de bodem in de oven op 175 graden voor ongeveer 30-35 min
Ideetjes voor toppings:
Garnalen, vlees, tomaat, basilicum, rucola, serano ham, ananas etc.