Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
We maken ruimte in het magazijn, help je mee? Alles wat voorradig is heeft korting! 
filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Mijn Paleo Keuken is zo'n fijne site met heerlijke recepten zoals deze. Paleo broodjes op 3 manieren. Klik hier voor het originele recept.

Ingrediënten:

Voor naturel bolletjes
  • 120 gram arrowroot of tapioca
  • 1 theel Keltisch zeezout
  • 35 gr kokosmeel + paar eetl extra
  • 120 ml milde olijfolie
  • 120 ml warm water
  • 1 groot ei, losgeklopt
Voor volzaden bolletjes
  • 150 gr geroosterde pijnboompitjes
  • 150 gr geroosterde zonnebloempitjes
Voor gekruide bolletjes
  • 1 theel italiaanse kruiden
  • ½ theel knoflookpoeder

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175ºC.
  2. In een grote kom, meng de arrowroot/tapioca met het zout en 35 gr kokosmeel.
  3. Giet hier de olijfolie en het warme water bij en mix.
  4. Voeg hierna het ei toe en wederom mixen tot je een egaal deeg krijgt.
  5. Als het deeg te dun is voeg dan steed 1 eetl kokosmeel per keer toe tot het de gewenste dikte heeft.
  6. Wacht steeds een paar minuten tussen het toevoegen van meer eetlepel kokosmeel, want dat heeft even de tijd nodig om het vocht op te nemen. Het is de bedoeling om een zacht, en enigszins plakkerig deeg te krijgen.
  7. Gebruik een natte grote lepel om steeds van 2 eetl van het beslag kleine rolletjes te maken.
  8. Het deeg is zeer zacht en plakkerig; gebruik extra arrowroot/tapioca meel aan je handen om plakken te voorkomen en vouw het deeg voorzichtig tussen je vingertoppen in plaats van het te willen rollen tussen je handpalmen.
  9. Plaats het daarna op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak voor 35 minuten en serveer warm.
Voor de volzaden bolletjes:
Zet een kommetje klaar met daarin de pijnboompitjes en zonnebloempitjes. Leg het paleo bolletje daarna in het kommetje met de pitten en rol dit rond zodat het volledig bedekt is.
Voor de gekruide bolletjes:
Meng de kruiden door het beslag voor het rollen.
 
(Bron: http://www.mijnpaleokeuken.nl)


Weergave: