Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
We maken ruimte in het magazijn, help je mee? Alles wat voorradig is heeft korting! 
filter_list

Filter

0
Onbeperkt
Weer zo'n geweldig recept van Oerspronkelijk, wat gebaseerd is op het recept van de chia spelt crackers van Natuurlijk Resi! Beide zeker de moeite om eens een kijkje bij te nemen op hun site! Klik hier voor het originele recept van oerspronkelijk.

 Ingrediënten:

  • 120 gram kastanjemeel
  • 85 gram chiazaad (zwart of wit, maakt niet uit)
  • 2 eetlepels kokosolie, gesmolten
  • 60 ml water
  • 100 gram zoete aardappel, fijn geraspt
  • 15 gram gedroogde paddenstoelen, vermalen tot poeder
  • snufje gedroogde knoflook
  • mespuntje curcuma, gemalen
  • snufje zout en zwarte peper

Bereidingswijze:

  1. Meng de droge ingrediënten in een grote mengkom.
  2. Voeg vervolgens aardappelrasp, water en kokosolie toe.
  3. Kneed met de hand tot een glad deeg.
  4. Laat de deegbal 15 minuten rusten zodat de chiazaadjes het vocht kunnen opnemen.
  5. Neem 2 vellen bakpapier en plaats het deeg ertussen. Rol nu het deeg uit met een deegroller over het bovenste vel (het bakpapier voorkomt dat het deeg aan de deegroller blijft plakken. Rol het deeg zo dun mogelijk uit (max. enkele mm dik). 
  6. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  7. Bak de crackers in de voorverwarmde oven gaar en lichtbruin in ca. 15 - 20 minuten (of tot de crackers droog en knapperig zijn). Let op dat de crackers niet te donker worden (zet dan de oven wat lager).
(Bron: Oerspronkelijk & Natuurlijk Resi)


Weergave: