Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een cakeblik in en leg een vel bakpapier in het blik met overhangende randen.
Smelt de kokosolie in een pannetje en laat wat afkoelen. Prak de bananen fijn & klop de eieren los in een kom.
Voeg de geprakte bananen toe aan het ei-mengsel samen met de gesmolten kokosolie, ahornsiroop, vanille extract & een snufje zout.
Mix het geheel met een mixer tot een glad geheel. Voeg vervolgens het kokosmeel toe en spatel dit er voorzichtig doorheen.
Voeg tot slot de cacao nibs toe en roer deze door het beslag.
Schep het beslag in het cakeblik en bak de kokosmeel-cake ongeveer 25-30 minuten in de voorverwarmde oven. Bak de cake niet te lang, dan wordt hij droog. De cake wordt niet geheel goudbruin, dus check even met een satéprikker of hij gaar is. Het is verstandig om na achttien-twintig minuten even een kijkje in de oven te nemen. Iedere oven is anders en je wilt geen enorm droge cake!
Haal de cake uit het blik door middel van het bakpapier en laat afkoelen op een rooster.