Ingrediënten:
- 800 g doorregen rundvlees (in stukken )
- 1 flinke ui gesnipperd
- 2 tenen knoflook
- 1 stukje gemberwortel (ca 2 cm fijngeraspt )
- 1/2 theelepel laos
- 1/2 theelepel ketoembar
- 1 theelepel sambal oelek
- 2 eetlepel citroensap of een stengel citroengras
- 2 eetlepel kokosbloesemsuiker
- 2 dl warm water
- 1 rode peper
- 1 blikje kokosmelk
- zout
- olijf olie
Bereidingswijze:
- Bak het vlees aan in de olie
- Maal de gember met de knoflooktenen en de sambal met een eetl. warm water in een hakmolen tot een dikke pasta
- Roer dit door het gebakken vlees
- Doe de gesneden ui in de pan en fruit deze
- Doe het vlees hierbij
- Leg de peper hier in zijn geheel op
- Meng 2 eetl. citroensap (of citroengras) met het (warme) water, het blik kokosmelk, de kruiden en de kokosbloesemsuiker
- Doe dit in de slowcooker en laat ongeveer 8 uur op low stoven
Serveertips: Lekker met (bloemkool)rijst, komkommer en kroepoek
Tip: Dit kan ook in een braadpan gestoofd worden