Dit heerlijke recept kwam ik tegen op facebook van Paleo-Lifestyle. Klik hier voor het originele recept.
Ingrediënten (voor 2 personen):
- 1 grote sjalot
- 1 biologische komkommer
- 1 moot wilde zalm (van ongeveer 125 tot 150 gram)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel fijn zeezout
- vers gemalen zwarte peper naar smaak
- 2 avocado’s
- 100 gram gerookte zalm
Bereidingswijze:
- Verwarm een soeppan op het gasfornuis.
- Snipper de sjalot fijn.
- Was de komkommer (niet schillen) en snijd deze in kleine blokjes.
- Snijd de wilde zalm in stukjes.
- Doe de olie in de pan en voeg direct de gesnipperde sjalot toe.
- Roer de sjalot tot deze licht begint te verkleuren, voeg dan komkommer, wilde zalm, limoensap, zout en peper toe en laat dit 5 minuten op laag vuur garen.
- Voeg de avocado en 200 ml water toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Je kunt eventueel meer water toevoegen als je de soep dunner wilt.
- Laat de soep nog 2 minuten verwarmen en zet het vuur uit.
- Snipper de bieslook en snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
- Schep de soep in kommen of borden en verdeel er de gerookte zalm en bieslook over.
(Bron: www.paleo-lifestyle.nl)