Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Als je Paleo gaat eten, zijn er zo veel vervangers voor aardappelen! Dat zie je maar weer in dit recept van oerspronkelijk. Klik hier voor het originele recept.
Voor 2 personen
Ingrediënten:
500 gram boerenkoolbladeren
300 gram pastinaken
1 courgette
2 teentjes knoflook
2 eetlepels olijfolie
zwarte peper en zeezout
80 gram chorizo
Bereidingswijze:
Scheur de boerenkool in kleine stukken en verwijder de steel.
Was de boerenkool goed om zand te verwijderen.
Schil de pastinaken met een dunschiller en snij deze in stukken.
Spoel de courgette af en snij ook in stukken.
Kook de pastinaak, courgette en knoflook in een bodempje water in een ruime pan voor ca. 10 min (het hoeft niet onder water te staan, maar zorg wel voor een deksel op de pan, dan gaart het door de stoom).
Leg na 10 minuten de boerenkool op de pastinaken en stoom deze nog 3 - 5 minuten mee. Haal de pan van het vuur en pureer de groente met een staafmixer (niet heel fijn pureren, anders krijg je puree).
Roer er als laatste de olijfolie door en serveer de stamppot met chorizo en ingemaakte bietjes (of ander tafelzuur).