Oerspronkelijk is ook zo'n heerlijke site om even alles te bekijken. Heerlijke recepten als deze, maar ook informatie enz. Klik hier voor het originele recept
Ingrediënten:
- 170 gram kastanjemeel
- snufje fijn zeezout
- 2 theelepels kaneel
- 200 ml water
- 2 volle eetlepels kokosolie of roomboter
- handje pijnboompitten
- 6 - 8 verse zoete abrikozen
Bereidingswijze:
- Meng in een beslagkom kastanjemeel, zout en kaneel door elkaar.
- Voeg beetje bij beetje het water toe en blijf roeren tot je een egaal beslag hebt.
- Laat het beslag ca. 20 minuten rusten.
- Schil ondertussen de abrikozen en verwijder de pit.
- Snijd de abrikozen in blokjes.
- Verdeel de abrikozen over de bodem van een ovenschaal van ca. 33 cm x 23 cm en schep hier de kokosolie bij.
- Verwarm de oven voor op ca. 175 graden.
- Plaats de schaal met de abrikozen in de oven en verwarm ze ca. 10 minuten.
- Haal de schaal vervolgens uit de oven en roer de gesmolten kokosolie door de abrikozen.
- Verdeel het beslag over het fruit (door roeren mag) en strijk het geheel glad.
- Verdeel de pijnboompitten over het beslag.
- Plaats de schaal terug in de oven en bak de koek gaar in 30 - 45 minuten (afhankelijk van de dikte van het beslag).
- Laat de koek afkoelen en verder opstijven.
De koek invriezen is geen succes.
(Bron: http://oerspronkelijk.blogspot.nl/)