Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
We maken ruimte in het magazijn, help je mee? Alles wat voorradig is heeft korting! 
filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Oerspronkelijk is ook zo'n heerlijke site om even alles te bekijken. Heerlijke recepten als deze, maar ook informatie enz. Klik hier voor het originele recept

Ingrediënten:

  • 170 gram kastanjemeel
  • snufje fijn zeezout
  • 2 theelepels kaneel
  • 200 ml water
  • 2 volle eetlepels kokosolie of roomboter
  • handje pijnboompitten
  • 6 - 8 verse zoete abrikozen

Bereidingswijze:

  1. Meng in een beslagkom kastanjemeel, zout en kaneel door elkaar.
  2. Voeg beetje bij beetje het water toe en blijf roeren tot je een egaal beslag hebt.
  3. Laat het beslag ca. 20 minuten rusten.
  4. Schil ondertussen de abrikozen en verwijder de pit.
  5. Snijd de abrikozen in blokjes.
  6. Verdeel de abrikozen over de bodem van een ovenschaal van ca. 33 cm x 23 cm en schep hier de kokosolie bij. 
  7. Verwarm de oven voor op ca. 175 graden.
  8. Plaats de schaal met de abrikozen in de oven en verwarm ze ca. 10 minuten.
  9. Haal de schaal vervolgens uit de oven en roer de gesmolten kokosolie door de abrikozen.
  10. Verdeel het beslag over het fruit (door roeren mag) en strijk het geheel glad.
  11. Verdeel de pijnboompitten over het beslag.
  12. Plaats de schaal terug in de oven en bak de koek gaar in 30 - 45 minuten (afhankelijk van de dikte van het beslag).
  13. Laat de koek afkoelen en verder opstijven.
De koek invriezen is geen succes.
 
(Bron: http://oerspronkelijk.blogspot.nl/)


Weergave: