Deze site: www.gezondlevenmetpien.nl had ik nog niet eerder gezien! Wel superrecepten als deze dus de moeite waard om eens een kijkje te nemen! Klik hier voor het originele recept. Voor ongeveer 15 koekjes
Oven voorverwarmen op 175°C
Ingrediënten:
- 150 gram amandelmeel
- 20 gram kokosmeel
- 50 gram kokosolie
- 60 gram palmsuiker
- 1 eetlepel kokosmelk
- 1 ei
- 1 theelepel wijnsteenbakpoeder
- 1 theelepel vanille-extract
- 30-40 gram suikervrije jam naar keuze
Bereidingswijze:
- Leg bakpapier op een ovenplaat
- Smelt de kokosolie en laat afkoelen
- Klopt het ei wat luchtig
- Doe alle overige ingrediënten in een kom en voeg de ei toe
- Mix nu het deeg met deeghaken tot een bal (evt. laatste stukje met de hal)
- Maak nu een balletje van ca. 25 gram
- Druk hierin voorzichtig een kuiltje
- Het deeg barst wel ietsje, dus zorg dat de barsten weer wat dicht gesmeerd worden met je vinger
- Maak zoveel koekjes tot het deeg op is
- Voeg met een klein lepeltje de jam in de kuiltjes, mag er wel wat bovenuit komen
- Snijd nu de bolle onderkant eraf en plaats het op de bakplaat
- Ca. 20 minuten bakken in de oven
Tips voor variatie:
* Doe door het basisdeeg kleine stukjes 85% pure chocoladestukjes
* Smelt een beetje 85% pure chocolade en doe dit in het kuiltje
* Maak andere vormpjes dan balletjes, druk het bv platter met een kuiltje.
(Bron: www.gezondlevenmetpien.nl)