Heerlijk recept gezien bij Paleo made simple! Klik hier voor het originele recept.
Ingrediënten:
Voor de tomatensaus:
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden
- halve ui, gesnipperd
- 2 blikken (400 gram) tomatenblokjes
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1/4 theelepel chili poeder
- handje fijngesneden verse koriander
- handje fijngesneden verse peterselie
Voor de gehaktballetjes:
- 500 gram (biologisch) rundergehakt
- halve ui, gesnipperd
- 1 theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 theelepel gedroogde koriander
- 1 theelepel zout
- 1/2 theelepel peper
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/4 theelepel chili poeder
- 2 eetlepels fijngesneden verse koriander
- 2 eetlepels fijngesneden verse peterselie
- 4 eieren
Bereidingswijze:
- Je begint met de tomatensaus: fruit de knoflook in de olijfolie in een stoofpan en doe hier de gesnipperde ui bij. Laat even aanbakken. Doe dan alle kruiden erbij (behalve de koriander en peterselie) en roer goed om.
- Doe vervolgens de tomatenblokjes en koriander en peterselie erbij en laat dit 10 minuten sudderen.
- Als de tomatensaus op het vuur staat, maak dan niet te kleine gehaktballetjes. Doe het gehakt met de ui en kruiden (behalve de koriander en peterselie) in een kom en kneed dit.
- Doe na de 10 minuten de gehaktballetjes in de tomatensaus en laat voor ongeveer 20 minuten sudderen, totdat de gehaktballetjes gaar zijn en de tomatensaus de juiste dikte heeft.
- Breek de vier eieren boven de pan en schep het niet meer om. Doe de deksel op de pan en laat nog een paar minuten sudderen, totdat het eiwit helemaal gaar is. Het eigeel mag nog wel zacht zijn.
- Serveer de gehaktballetjes en het ei in een kommetje. Strooi hier de koriander en peterselie over.
Tip: Lekker met gebakken zoete aardappeltjes!
(Bron: www.paleomadesimple.nl)