Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Deze eenvoudige maar zeer smaakvolle soep kwam ik tegen bij Gezond Leven Van Jacoline. De soep heeft geen extreme bloemkoolsmaak en is gewoon lekker! Klik hier voor het originele recept.
Ingrediënten (voor 2 personen):
Halve bloemkool in stukken, de stronkjes kunnen er gewoon bij
500 ml kippenbouillon
1 ui
Klontje roomboter
Flinke snuf kerrie
Flinke snuf nootmuskaat
1 lente ui
Bereidingswijze:
Snipper de ui en fruit deze in de roomboter.
Strooi de kerrie en nootmuskaat over de ui en verwarm deze even heel kort mee. Niet bakken!
Schenk de bouillon bij de ui en voeg de bloemkool stukjes toe.
Kook de bloemkool gaar in max 10 minuten.
Pureer met een staafmixer de bloemkool tot een egale massa.
Voeg eventueel nog peper en zout toe.
Garneer de soep vlak voor het serveren met fijn gehakte lente uitjes.
Tips:
Voeg een beetje kerrie toe zodat de soep iets meer pit heeft.
Ook erg lekker om er restjes vlees doorheen te scheppen zoals bijvoorbeeld kip of een stukje gehaktbal.
Als garnering gebruikt Jacoline wat gehakte lente uitjes, maar waterkers is ook erg lekker.