Een heel fijn "zomers" gerecht van Oerspronkelijk! Ze was geïnspireerd door het Italiaanse gerecht Vitello Tonato en had Pollo Maccarello gemaakt, ofwel kip met makreelmayonaise. Klik hier voor het originele recept.
Voorgerecht voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 gram kipfilet
- 1 blikje makreelfilets (op water of in eigen vocht of sardines of verse makreel filet!)
- 4 eetlepels mayonaise
- zwarte peper
- 4 handjes sla (rucola, raapstelen, veldsla, winterpostelein...)
- Optioneel 1 eetlepel kappertjes / limoensap
Bereidingswijze:
- Kook de kipfilet in een laagje water zachtjes gaar afhankelijk van de dikte) ca. 15 tot 20 min. Laat de kip daarna af laten koelen en in dunne plakjes snijden.
- Laat de vis uitlekken en meng deze met de mayonaise en peper (voor een gladde mayonaise kan je de vis met de mayonaise pureren in de keukenmachine).
- Verdeel de sla over vier bordjes en leg hier de plakjes kip op.
- Schep de vismayonaise over de kip en bestrooi met kappertjes.
Tips:
- Wanneer je vis uit blik gebruikt waar de graatjes nog in zitten, pureer deze graatjes dan gewoon mee in de keukenmachine. Deze graatjes zijn heel zacht en zitten vol gezonde voedingsstoffen.
- Gebruik in de mayonaise eens limoen in plaats van citroen voor een Aziatische twist aan je gerecht.
(Bron: http://oerspronkelijk.blogspot.nl)