Account

Je bent momenteel nog niet ingelogd.

Inloggen
Klantenservice
Boven de € 65,00 gratis verzending in NL!
100% Natuurlijke producten
Producten zonder Microplastic en PFAS
We maken ruimte in het magazijn, help je mee? Alles wat voorradig is heeft korting! 
filter_list

Filter

0
Onbeperkt

Dit recept komt van De Slowcookers - Facebook! Wordt lid en ga gauw kijken voor meer recepten!

Ingrediënten:

  • 4 kippenbouten
  • 3 el bruine rum
  • 1 blikje ananas op eigen sap, het liefste vers (227 gr)
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 2 tl oregano
  • 3 el blanke rozijnen
  • 1 blikje tomatenblokjes van 400 gr
  • 1 rode spaanse peper, in reepjes
  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook uit de pers
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Rasp de schil van de citroen
  2. Kippenbouten bestrooien met zout en peper en besprenkelen met citroensap
  3. Kip ongeveer 30 min. in de koelkast zetten, dan kan het intrekken
  4. Olie verhitten in een koekenpan en kippenbouten even om en om bruin bakken en daarna in de slow cooker leggen
  5. In het bakvet van de kip de ui en knoflook heel even glazig fruiten
  6. Dit mengsel op de kip scheppen en tomatenblokjes, peperreepjes, rozijnen en oregano toevoegen
  7. Bouillonblokje erboven verkruimelen en ca 1-2 dl water toevoegen (zodat kip net onder staat in je slow cooker)
  8. Zet de slow cooker op hoog en laat 3 uur staan, voeg na 2,5 uur de ananas met sap en rum toe


Weergave: