Ook dit recept komt van slowcookers facebook, een leuke groep waar je lid van kunt worden! Keuze uit vele recepten! Dit recept is op de kaas na Paleo proof.
Ingredienten:
- 500 gram spruitjes, gehalveerd.
- 200 gram biologische spekblokjes
- +/- 10 gedroogde tomaatjes
- 1 ui gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1 stuk brie
- 8 eieren
- 1 flinke scheut kokosmelk
- geraspte kaas (optioneel)
- peper en zout
- 1 tl chilipoeder of vlokken
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl nootmuskaat
- 1 tl karwijzaad
Bereidingswijze:
- Vet je pan van de slowcooker in met wat roomboter of maak een stuk bakpapier klein en beetje nat en leg deze in de pan
- Maak de spruiten schoon en halveer deze, kook ze voor 10 minuten
- Snij de ui en knoflook fijn, en de gedroogde tomaatjes en de brie in blokjes
- Kluts de eieren met alle kruiden en de kokosmelk door elkaar
- Bak de ui en knoflook even aan in een koekenpan en doe de spekblokjes erbij
- Doe de spruiten en brie bij de ui/knoflook/spekjes en roer dan het eimengsel erdoor (let op dat het in je koekenpan past, anders even in een kom samenvoegen)
- Complete mengsel in de pan van de slowcooker doen en dan geraspte kaas erover
- Doe de deksel erop en zet de pan voor minimaal 4-5 uur op low
Tip: je kunt met de inhoud varieren, denk aan broccoli met ham, of prei met spekjes en champignons etc.