Product toegevoegd aan jouw offerte. Ga naar de offerte pagina om jouw offerte aan te vragen, dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.
Dit heerlijke recept komt uit het boek Oersterk koken! van Richard de Leth & Jolanda Dorenbos. Dit boek is hier ook te koop, klik hier om naar het boek te gaan.
Ingrediënten:
2 el olijfolie
1 ui gesnipperd
2 tenen knoflook fijngesneden
1 kg spinazie
300 g bataat (zoete aardappel)
4 eieren
Bereiding:
Verwarm de grill van de oven op 180 graden.
Snij de bataat (na het schillen) in stukken en kook ze in 10 minuten gaar.
Verhit de koekenpan en voeg de olijfolie toe.
Fruit de ui en knoflook.
Voeg de spinazie in porties toe en laat het slinken.
Giet de bataat af.
Giet ook de spinazie af en bewaar het vocht.
Schep de spinazie door de bataat en voeg eventueel nog wat vocht toe.
Breng met keltisch zeezout en peper op smaak.
Schep alles in een ovenschaal.
Maak 4 kuiltjes en breek de eieren erboven.
Strooi er voor een crunch nog wat gemalen of fijngehakte hazelnoten over.
Gaar de eieren in de voorverwarmde oven in 15-20 minuten naar wens.
Variatie:
Doe alle ingrediënten, behalve de eieren in een ovenschaal.
Dek met bakpapier af om het vocht in het gerecht te houden, zo wordt de bataat ook gaar.
Zet de schaal in de oven (niet onder de grill) voor 30 minuten.
Check geregeld of er nog genoeg vocht aanwezig is.
Haal na 30 minuten de schaal uit de oven en zet de oven op de grillstand.
Schep alles in de ovenschaal door elkaar, als de bataat gaar is zal deze puree worden.
Breng met zout en peper op smaak.
Maak nu 4 kuiltjes en breek in elk kuiltje een ei
Zet de schaal terug in de oven onder de grill.
Gaar de eieren naar wens in ongeveer 10 min.
Check regelmatig!
Serveer met frisse komkommersalade.
Variaties:
Voeg de volgende kruiden toe:
* Kerrie
* Italiaanse kruiden
* Provencaalse kruiden
* Oregano
Tip:
Gebruik andijvie in plaats van spinazie en voeg een mengsel van gehakt, ui en champignons toe.
(Bron: Oersterk koken! - Richard de Leth & Jolanda Dorenbos)