Glutenvrij, suikervrij & Paleo!
Dit recept komt uit het boek: Oersterk koken!
Ingrediënten:
- 600 gram noten (fijngemalen hazelnoten, walnoten en/of amandelnoten)
- 6 eieren
- flinke scheut olijfolie
- wat Keltisch zeezout
- 2 - 4 el gerapte kokos, naar smaak meer!
- als vulling: tutti frutti, vijgen, abrikozen, dadels of andere gedroogde vruchten
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 170 graden C.
- Klopt de eieren met een garde of mixer goed los.
- Voeg de kokos en de vulling van noten en/of vruchten toe.
- Doe alles in een cakeblik en dek het af met aluminiumfolie.
- Zet het notenbrood in et midden van de oven.
- Verwijder het aluminiumfolie na de eerste 40 minuten en bak vervolgens zonder folie nog 40 minuten. Totaal 80 minuten.
Tips:
- Lekker met een beetje roomboter of olijfolie gemengd met
kokosvet.
- Beleg met vleeswaren, salade of rauwkost.
- Je kunt dit brood in plakjes gesneden in de vriezer bewaren.